10.10.2015

Salaista tietoa Mikkelistä

Kouluttautuminen on elämän suola. Siksipä päätimme junnuohjaajakaverini Miran kanssa lähteä hakemaan eväitä junnuharjoitusten ohjaamiseen kamppailulajien yhteisestä I-tason junioriohjaajakoulutuksesta. Koulutus koostuu kahdesta viikonlopusta ja se järjestetään Mikkelin Wisa-areenalla. Mukana on tällä kertaa osallistujia aikidon lisäksi taidosta, taekwondosta ja karatesta.

Jo ensimmäinen koulutuspäivä oli antoisa. Ohjelmassa oli teoriaosio lasten liikunnan ja urheilun perusteista ja fyysisten ominaisuuksien kehittämisestä. Opetus oli osallistavaa ja päivän aikana syntyi mielenkiintoisia keskusteluja. Ryhmässä on monenlaisia ohjaajia: kokeneita ja vasta aloittelevia, niin lajissaan kuin ohjaamisessa. Osalla on ohjaajataustaa useammasta lajistakin, osalla vain aikuisten treenien vetämisestä ja osalla (kuten meillä) on jo jonkin verran kokemusta myös junioriharjoitusten ohjaamisesta. Oli kuitenkin hauska huomata, että samat asiat askarruttavat taustasta, kokemuksesta ja lajista riippumatta.

Pääsimme heti myös viemään käsiteltyjä asioita käytäntöön, kun muodostimme ryhmät ja jokainen ryhmä sai tehtäväkseen vetää jotakin fyysistä ominaisuutta kehittävän, junioriystävällisen harjoitteen. Tavoitteena oli vetää "oikeaa treeniä", mutta lapsille sopivalla tavalla. Lajitaitoja ei vielä harjoiteltu, vaan keskityimme perusliikkuvuuden ohjaamiseen. Harjoitteina ryhmät vetivät muun muassa polttopalloa ja hippaleikkejä, koordinaatio- ja reaktiokykyä kehittäviä pelejä sekä venyttelyjä leikin ja tarinan varjolla.

Ryhmäläiset heittäytyivät innolla mukaan tekemiseen (muut, kuin vetävä pienryhmä saivat käyttäytyä kuten juniorit ;)) ja jo tästä ensimmäisestä treenikerrasta huomasi, kuinka antoisaa on tehdä yhdessä ja jakaa kokemuksia. Ainakin itselleni jäi jo takataskuun monta osuvaa juttua, joita aion soveltaa omalla salilla. Mira kovasti nyökyttelee vieressä. :) Huomenna pääsemme syventymään kokonaisen harjoituskerran suunnitteluun ja toteutukseen. Lisäksi ohjelmassa on Kamppailija ei kiusaa -konseptin infopaketti.

Ennen koulutusta vähän epäilytti, mahtaako tämä reissu olla sen arvoinen, että kannattaa ajaa työpäivän jälkeen Tampereelta Mikkeliin ja sunnuntai-iltana takaisin. Ainakin tämänpäiväisen perusteella olisin kyllä lähtenyt vaikka vähän pidemmällekin! Jäämme innolla ja mielenkiinnolla odottamaan huomista ja koulutuksen toista viikonloppua.

Stay tuned! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa osallistumaan keskusteluun!