6.5.2015

Pyrähdys Osakaan


Leiri on nyt takana. Oli mahtavaa päästä treenaamaan niin monen erilaisen parin kanssa koko leirin aikana. Pääsin myös 4.5. pidettyyn näytökseen mukaan Kaisan ukeksi. Vähän siinä taisi ukeakin jännittää, mutta hienosti se silti meni.  Viimeisenä iltana oli vielä yksi illanvietto, ja pääsimme syömään perinteistä japanilaista pöydässä tehtävää nabe-pataa. Ruoka oli jälleen kerran herkullista. Tälläkin kertaa, kuten myös näytöksen jälkeen vietetyssä illanvietossa kukin kansainvälinen porukka pääsi (tai joutui) esiintymään. Ensimmäisellä kerralla suomalaisten kuoro lauloi Finlandia-hymnin ja toisella kerralla hieman jo pienentynyt kuoro vetäisi Kalliolle kukkulalle oikein vakuuttavasti. :)


Kohta saadaan nabea!

Viimeisetkin nozomilaiset lähtivät tänään (6.5.) aikaisin aamulla takaisin Tokioon. Minä jatkoin siitä suoraan Kyoton kautta Osakaan, jossa vaihtoaikainen host-perheeni siis asuu. Matka meni ihan hyvin, joskin taisin myöhästyä kymmenisen minuuttia veikkaamastani aikataulusta. Minun piti vaihtaa junayhtiötä kesken matkan, eli jouduin vaihtamaan myös juna-asemaa. Se kestikin painavan matkalaukun kanssa vähän kauemmin kuin olin ajatellut. Mutta yhtä kaikki host-äitini sekä nyt kymmenvuotias host-veljeni olivat minua vastassa. On mukava nähdä host-perhettäni pitkästä aikaa, siitä on melkein kolme vuotta, kun viimeksi täällä kävin.

"Elämäpeli", jota pelasin host-äidin, -siskon ja -veljen kanssa. Ruuduissa luki aina jokin tapahtuma (esim. "opit ajamaan ilman apupyöriä, saat 3000 jeniä" tai "ostit talon, maksa 50 000 jeniä"), jonka mukaan joko sai, tai piti maksaa rahaa ja eniten rahaa kerännyt voitti. Taisin loppujen lopuksi tulla kolmanneksi. :)

Huomenna, kun molemmilla host-vanhemmillani on vapaapäivä, lähdemme todennäköisesti tähän lähistölle katsomaan jonkinsorttista ruusunäyttelyä, tai ehkä pistäydymme Kiotossa, emme vielä päättäneet. Lähden huomenna takaisin Tokioon ja sieltä on vielä tarkoitus käydä ainakin Kamakurassa ja kierrellä Tokiossa ennen sunnuntain lentoa takaisin Suomeen.

Host-äitiäni muuten nauratti, kun sanoin, että minulla on nyt kesäloma töistä, mutta kyllä tämä minusta ihan kesälomalta tuntuu. Lämmintä on +20 astetta tai siinä tienoilla ja satanutkin on vain öisin. Parempi sää täällä on, kuin Suomessa kesällä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa osallistumaan keskusteluun!