2.5.2015

Treeniä, treeniä

Toinen treenipäivä Sakussa takana. Harjoituksissa mukava ilmapiiri ja on hienoa päästä harjoittelemaan kokeneiden ja erilaisten parien kanssa. Kielimuuri ei haittaa, kun kaikki ymmärtävät samaa Aikidon kehonkieltä. Päivittäiset neljän tunnin harjoitukset ovat kyllä jo allekirjoittaneeseen jättäneet jälkensä pienten hiertymien muodossa, mutta onneksi hotellin Onsenissa pääsee mukavasti "palautumaan" aina treenien jälkeen.

Japanilaiseen menoon alkaa pikkuhiljaa ainakin jotenkin päästä sisälle, ja kengätkin muistaa jo paremmin ottaa aina sisään mentäessä pois - ja vessaan mentäessä takaisin jalkaan. Myös minulle ennestään tuntematon puikoilla syömisen jalo taito alkaa jo luonnistumaan, vaikka edelleen aikamoista säheltämistä onkin. Ruoka onkin ollut mielenkiintoista ja hyvää, ja monia uusia ruokalajeja on päässyt kokeilemaan. Kuumaa sakea toki myös! Kulinaristisia elämyksiä on siis riittänyt.

Meininki täällä Sakussa on mukavan rauhallista ja vuoristoilma raikasta. Lämmintä on mutta ei kuumaa, ja pyörällä pääsee kätevästi kaikkialle (oma pyörävalintani kyllä ilmeni aika heikoksi, satulan maksimikorkeudenkin ollessa korkeintaan pienelle japanilaistädille sopiva).
Aikamoinen kontrasti siis Tokion ruuhkaiselle metropolille.

Huomenna taas jatkuu treenit. Nyt tiedossa seuraavaksi ruokailu paikassa x.




Soredewa mata!

- Jussi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa osallistumaan keskusteluun!